Armando Stanišić iz Pićna hrvatski poduzetnik godine

0
Armando Stanišić s nagradom Crome
Armando Stanišić s nagradom Crome

Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (HUM-CROMA) dodijelilo je, na svečanosti održanoj 27. Studenog u zagrebačkom hotelu Westin, nagrade trinaestorici laureata, među kojima je za poduzetnika godine izabran Armando Stanišić, osnivač i direktor tvrtke A.B.S., Kukurini kod Pićna, utemeljene 1994. godine.

U obrazloženju piše da Stručni žiri i Upravni odbor HUM-Croma dodjeljuje Stanišiću  nagradu Poduzetnik godine i priznanje za osobni doprinos razvoju hrvatskog gospodarstva u segmentu izvozno orijentiranog malog poduzetništva. PVC stolarija je glavni proizvod tvrtke ABS koja se izrađuje i ugrađuje sukladno najstrožim uredbama o uštedi energije i zvučne izolacije.

Radi povećanja proizvodnje i širenja asortimana A.B.S. je izgradio novu tvornicu s proizvodnom halom i upravnom zgradom veličine 6.000 kvadratnih metara u Poduzetničkoj zoni Barban-Krvavci. Vrednote projekta prepoznala je Hrvatska banka za obnovu i razvitak i dodijelila  kredit, a Općina Barban osigurala zemljište za izgradnju impresivnog objekta.

Od kada je Hrvatska članica Europske unije ABS-u su se širom otvorila vrata tog velikog i zahtjevnog tržišta gdje oko 45 posto proizvoda plasira u zemlje zapadne Europe, poput Njemačke, Švicarske, Slovenije i Italije.

Tvrtka A.B.S. zapošljava 110 djelatnika, a među njima su uz suprugu i dva sina, koji su oslonac sadašnjosti i budućnosti tvrtke. Respektabilna je i referentna lista tvrtke A.B.S., a na poduljoj listi može se izdvojiti pulska osnovna škola „Veli Vrh“, koja kotira za jednu od najljepših u Hrvatskoj, sportska dvorana u gradu Krku te niz drugih privatnih, poslovnih i javnih objekata, uključujući i nedavno otvorenu energetski obnovljenu bolnicu na Križinama u Splitu. (Tekst i foto: Asim Čabaravdić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa