Kako je bivša tužiteljica natjerala Ljubasa da plati porez Sv. Nedelji

0
Michael Ljubas
Michael Ljubas

Nedavno upucani poduzetnik Michael Ljubas, jedan od najvećih poreznih dužnika u državi, čije obaveze prema Poreznoj upravi iznose nekoliko desetaka milijuna kuna, svojedobno je veliki novac dugovao i Općini Sv. Nedelja na ime poreza na promet nekretnina.

Podsjetimo, nedavno ranjeni poduzetnik Michael Ljubas, široj javnosti poznat kao vlasnik internetskog portala Dnevno.hr i tjednika 7Dnevno,  našoj je javnosti poznatiji kao vlasnik zemljišta u Lugu, dolini rijeke Raše na području općine Sv. Nedelja, gdje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom. Zemljište u Lugu otkupio je preko tvrtke Raška draga d.o.o. prije nekoliko godina.

Nakon odugovlačenja s plaćanjem poreza tadašnji načelnik Općine Sv. Nedelja Srećko Mohorović podnio je prijavu protiv njega, a bivša državna odvjetnica Davorka Smoković natjerala ga je da plati dug Općini.

Navodno mu je Smokovićka tada zaprijetila da će „okrenuti“ svaku njegovu tvrtku i svaki kamen njegovih nekretnina i blokirati sve ako ne plati ono što je dužan. I Ljubas je platio sav dug Općini Sv. Nedelja. (N.Č.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa