Pulski HDZ za više sredstava i ovlasti mjesnim odborima

0
HDZ-ovi nositelji lista za mjesne odbore Grada Pule
HDZ-ovi nositelji lista za mjesne odbore Grada Pule

HDZ Pula samostalno izlazi na izbore za mjesne odbore Grada Pule i u očekivanju da će se pobjednički niz sa parlamentarnih izbora nastavi i na ovim izborima, poručeno je 28. siječnja s konferencije za novinare pulskog HDZ-a na kojoj su predstavljeni nositelji lista po mjesnim odborima.

„Zalažemo se za veću decentralizaciju ovlasti i sredstava u korist mjesnih odbora u narednom razdoblju što IDS u Puli uporno odbija iako na nacionalnom nivou glasno zagovara baš tu istu decentralizaciju, očito nevjerodostojno“, kazao je Marino Roce, predsjednik GO HDZ-a Pula.

Pulski HDZ-ovci ističu da su za njih izbori za mjesne odbore „ona prava, neposredna demokracija u kojem građani odlučuju o problemima koje ih  izravno tište u njihovim kvartovima te stoga smatramo da odluka Gradskog vijeće kojom otežava kandidiranje nezavisnim listama doprinosi smanjenju demokratskih standarda na koje se IDS na nacionalnom nivou također voli pozivati“.

Glede konkretnih problema na čijem rješenju kroz mjesne odbore treba poraditi u narednom razdoblju ističu prije svega probleme sa kanalizacijom, kako kod Glavne pošte, tako i u starom kanalu Pragrande te rubnim gradskim naseljima poput Busolera, Komunala i drugih. Smatraju da u mnogim dijelovima grada treba se poboljšati i postaviti javna rasvjeta.

„Nije riješena i ne planira se rješiti plinifikacija rubnih gradskih naselja poput Valdebeka, Štinjana i Velog Vrha a također postoji bezbroj primjedbi građana na način i cijenu po kojima je do sada uvođen novi plin u kućanstva. Gorući problem koji se godinama ne riješava je i u uređenje Trga kralja Tomislava i tržnice na Verudi.

Zaključno, ističemo da HDZ Pula podržava inicijativu pulskih sportaša da se izgradi olimpijski bazen. Poučeni dosadašnjim odugovlačenjem Grada imamo ozbiljne dvojbe da će se taj projekt realizirati u primjerenom roku, no ako se ikada bude išlo u realizaciju bazena, to rješenje mora biti cjelovito – olimpijski bazen, kako bi se zadovoljile potrebe svih sportaša, građana i ostalih potrebitih skupina u gradu Puli“, rečeno je konferenciji pulskog HDZ-a.

HDZ – NOSITELJI LISTA:

MO Arena – Katarina Vrček
MO Busoler – Dražen Divković
MO Gregovica – Zrinko Kajfeš
MO Monte Zaro – Srećko Šugić
MO Monvidal – Alen Radetić Čaušević
MO Nova Veruda – Milan Ratković
MO Stari Grad – Željko Đapić
MO Stoja – Šime Karamarko
MO Sv. Polikarp-Sisplac – Damir Demirović
MO Šijana – Zoran Stjepanović
MO Štinjan – Stipo Baraban
MO Valdebek – Marko Hrga
MO Veli Vrh – Katica Cvek
MO Veruda – Tomislav Bradvica
MO Vidikovac – Đurđa Miloš

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa