Porečki SDP: Otkažite Grdoviću i Stavrosu, a novac dajte mladima

0
Jasmin Stavros i Mladen Grdović
Jasmin Stavros i Mladen Grdović

„Organizatori porečkog novogodišnjeg koncerta svojim izborom javnosti šalju neprimjerenu i neprihvatljivu poruku“, piše u priopćenju Gradske organizacije SDP-a Poreča od 25. listopada.

„Gradonačelniče Grada Poreča gospodine Štifaniću, direktore Turističke zajednice Grada Poreča gospodine Velenik, poštovani Predsjednici uprava Plave Lagune i Valamar Riviera gospodine Staveru i gospodine Kukurin, lijepo Vas molimo da zajednički otkažete gostovanja koje je Grad Poreč angažirao za Novogodišnji doček, obzirom da je Vaš izbor uzburkao veliki dio porečke javnosti“, navode porečki SDP-ovci. Podsjetimo, na koncertu bi trebali nastupati Jasmin Stavros i Mladen Grdović, a protiv potonjeg je prosvjedovao porečki Centar za građanske incijative, ističući da je riječ o osuđivanom obiteljskom nasilniku.

„Vama gospodine gradonačelniče sugeriramo da: dio planiranih financijskih sredstva usmjerite mladim porečkim muzičkim sastavima, pomažući im u razvoju i afirmaciji na domaćoj sceni, a drugi dio planiranih financijskih sredstava usmjerite u programe za sprječavanje raseljavanja mladih ljudi, pa čak i cijelih mladih obitelji, koje su u potrazi za 'boljim životom'“, piše u priopćenju.

„Organizacija svake manifestacije, a pogotovo one sa većim financijskim izdacima, trebala bi biti osmišljena, da zadovolji kulturne potrebe većine naših sugrađanki i sugrađana, a ne da predstavlja rezultat pojedinačnih htijenja i interesa lokalnih funkcionara. Veliku odgovornost u tome, osim 'gradskih otaca', snose i prvi ljudi turističkog gospodarstva, koji svojim utjecajem kroz turističku zajednicu, mogu doprinijeti konačnom donošenju optimalnih odluka u definiranju programa manifestacija“, smatraju u SDP-u.

„Također smatramo, da dosadašnja praksa brutalnog „spaljivanja“ javnih financijskih sredstava, kroz realizaciju bezbrojnih vatrometa i sufinanciranje mega sportskih događanja, realno odnosi značajna sredstva van našeg okruženja, pri čemu su naša lokalna zajednica i naš zavičaj, bitno prikraćeni u stvaranju pretpostavki vlastitog kvalitetnijeg razvoja. Ovom prilikom još jednom želimo cijeloj javnosti dati jasno do znanja, da čvrsto i  nedvosmisleno, kao članovi Socijaldemokratske partije osuđujemo svaku vrstu nasilja i propagiramo isključivo nultu toleranciju prema svim negativnim pojavama u društvu“, ističe se u priopćenju.

„Na kraju, naglašavamo kako se Gradska organizacija SDP-e Poreča, pridružuje svim akterima, koji su iskazali nezadovoljstvo ovakvim izborom, nastojeći potaknuti gradonačelnika, vladajući IDS, Turističku zajednicu Grada Poreča i kompletno turističko gospodarstvo, da odustanu od planiranog angažmana za Novogodišnji doček 2017. godine i daju priliku mladim potencijalima našega grada Poreča“, zaključuje se u priopćenju GO-a SDP-a Poreč.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa