prijem Općine Medulin

Boris Jurevini darovao krv 248 puta i ne kani prestati

0
Goran Buić, Jasna Vekić i Boris Jurevini
Goran Buić, Jasna Vekić i Boris Jurevini

Prijem dobrovoljnih darivatelja krvi održan je 26. listopada u vijećnici Općine Medulin. Dobrovoljne darivatelje primio je načelnik Općine Medulin Goran Buić, ravnateljica Društva Crvenog križa Pula Jasna Vekić, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Pula Lorena Lazarić Stefanović te pročelnica Upravnog odjela za opće poslove i društvene djelatnosti Suzana Racan Stern.

Prijem je održan povodom Dana darivatelja krvi koji se obilježava 25. listopada, na spomen prve organizirane akcije prikupljanja krvi koja se održala u željezari Sisak 25. listopada 1953. U vijećnici Općine Medulin organiziran je prijem za dobrovoljne darivatelje koji su svoju krv nesebično donirali više od 30 puta.

Načelnik Goran Buić ovom im je prigodom čestitao i zahvalio te istaknuo da se zahvala odnosi ne samo na nesebično darivanje već i na spašavanje života tim nesebičnim činom. Ravnateljica Jasna Vekić izrazila je iznimno zadovoljstvo da je Općina Medulin prepoznala važnost dobrovoljnih darivatelja krvi ističući činjenicu da je krv nezamjenjiva tekućina te da bez njihovog darivanja ljudski životi ne bi mogli biti spašeni.

Istaknula je da Općina Medulin ima i više od 16 dobrovoljnih darivatelja,  ali da su na ovogodišnji popis obuhvatili darivatelje koji su krv donirali više od 30 puta. Predsjednica Lorena Lazarić Stefanović također je uputila zahvale darivateljima, ali i Općini Medulin koja je ovim činom pokazala da cijeni i poštuje njihovu nesebičnost, te istaknula da se nada da će se ovime potaknuti uključivanje brojnih mladih ljudi u ove akcije.

Dobrovoljni darivatelji krvi Općine Medulin ispričali su svoja iskustva i pozvali sve druge mještane da i oni sudjeluju u akcijama prikupljanja krvi. Boris Jurevini donirao je krvi i plazmu čak 248 puta te time postao najveći darivatelj krvi u općini Medulin, a i šire. Istaknuo je da će krv donirati koliko god bude mogao te pozvao sve koji mogu da se pridruže  akcijama i na taj način sudjeluju u spašavanju ljudskih života. Na samom kraju prijema darivateljima su uručeni prigodni pokloni uz rezanje torte u njihovu čast.

Dobrovoljni darivatelji krvi  (od 30 do 248 darivanja) u Općini Medulin su: Gnjidić Srećko, Godinić Mladen, Grbin Željko, Ivančić Dragan, Jurevini Boris, Kamber Denis, Kelemen Boris, Korpar Zdravko, Korva Vedran, Oroz Spomenko, Pačić Milan, Radošević Enco, Radošević Vitomir, Rakić Elvis, Rnjak Bogdan i Silić Marino. Krv se može donirati svaki četvrtak od 9 – 17 h na Odjelu za transfuziologiju Opće bolnice Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa