Miletić čestitao Toniju Čujić-Klenovariju na europskom zlatu

0
Toni Čujić-Klenovari, Boris Miletić i Dean Putina
Toni Čujić-Klenovari, Boris Miletić i Dean Putina

Gradonačelnik Pule Boris Miletić uputio je čestitke Puljaninu Toniju Čujić-Klenovariju na osvojenom zlatnom juniorskom odličju na nedavno održanom Europskom Kung Fu prvenstvu u Gruziji. Medalju europskog juniorskog prvaka u kategoriji Qingda do 70 kilograma 17-godišnji Toni izborio je u oštroj konkurenciji 700 natjecatelja iz 29 europskih zemalja.

„Vjerujem kako će tvoj veliki uspjeh, kao jedan svijetli sportski primjer, biti motiv i poticaj mladima da se u što većem broju uključe u aktivno bavljenje sportom“, kazao je gradonačelnik mladom i talentiranom sportašu, zaželjevši mu mnogo izvrsnih rezultata i osvojenih medalja i u budućnosti.

 „Za ovakve rezultate potrebno je puno truda i odricanja, ali i svakodnevni treninzi“, kazao je Toni te dodao kako svoju budućnost u ovom sportu vidi kao kadet, a kasnije i kao trener. Naime, Toni je višestruki kadetski prvak Hrvatske u borbama i formama s i bez oružja, 2014. Svjetski prvak u formama s i bez oružja, 2015. osvojio je titulu Balkanskog prvaka, a 2016. juniorskog prvaka u svim disciplinama.

Trener i predsjednik Hung Gar Kung Fu Wunshu kluba Dean Putina ovom je prigodom gradonačelnika pobliže upoznao s kineskom borilačkom vještinom starom više od 400 godina. „Postoje dvije discipline, borbe koje su bazirane na laganom kontaktu i forme za čije se izvođenje koristi razno oružje“, pojasnio je Putina te nadodao kako je za ovaj sport potrebno imati dobru i sigurnu kontrolu pokreta.

Hung Gar Wushu Kung Fu klub Pula osnovan je 2009. godine. Okuplja oko 50 članova od 6 do 25 godina starosti. Osvajači su brojnih medalja, a u budućnosti planiraju svoje aktivnosti proširiti i na vrtiće, kako bi se djeca u što ranijoj dobi uključila i upoznala s ovom drevnom borilačkom vještinom. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa