Srpski turisti našli kuvertu s novcem i vratili je vlasniku

0
Mirjana i Aleksandar Stojanović te supruga Martina u Sv. Marini
Mirjana i Aleksandar Stojanović te supruga Martina u Sv. Marini

„Ne želimo ono što nije naše. Moglo je to biti pola nečije mirovine. Rekli smo, ako se nitko ne javi da preuzme novac, neka ga daju starijima, djeci ili siromašnima“, kazao nam je Aleksandar Stojanović, čija je obitelj 20. lipnja ispred labinskog Lidla našla kuvertu s 1.040 kuna te ju odnijela na policiju, koja je potom putem našeg portala pronašla vlasnika. Naime, pola sata nakon objave članka javljeno nam je da je vlasnik preuzeo kuvertu s novcem.

Što nakon svega reći, osim da vlasnik može biti sretan što je njegovu kuvertu pronašla poštena osoba. Nakon što smo doznali ime nalaznika, pronašli smo obitelj Stojanović u kampu Sv. Marina kraj Labina. Stojanovići su iz Srbije, ali žive i rade u Njemačkoj. Kasnije su im se javili i vlasnici novca i ponudili da im se oduže, no oni su to odbili, rekavši da ih zadovoljava sama činjenica da su nekog usrećili povratom novca.

„Uvijek se držim stare narodne poslovice da se ne valja kititi tuđim perjem. Jednom su mi u Njemačkoj ukrali putovnicu i novčanik. U takvim situacijama čovjek se tako jadno osjeća. Kao da su mu dušu izvadili. To stvarno nikome ne bih poželjela“, rekla nam je Aleksandrova majka Mirjana, koja zapravo i našla novac.

„Stajali smo na parkiralištu ispred Lidla, kod natkrivenog prostora za kolica. Kad su djeca s kolicima otišla prema Lidlu, na tlu sam primjetila kuvertu s ceduljicom“, ispričala nam je Beograđanka Mirjana.

Potom je sa sinom otišla do radnika Lidla, ali tamo su im, kako su nam rekli Stojanovići, poručili da je najbolje da novac odnesu na policiju, jer oni nemaju razglas, pa ne mogu pozvati eventualnog vlasnika kuverte, ukoliko se on još nalazi u Lidlu. „Onda smo otišli na policiju, gdje su bili pozitivno šokirani“, rekla je Mirjana.

Aleksandar i supruga žive u Njemačkoj i već su drugi put u kampu Sv. Marina. „Svi su jako ljubazni, sve je čisto i ugodno. Jako smo zadovoljni. Zato smo i došli ponovno“, rekao nam je Aleksandar, na kojeg je i Labin ostavio dobre dojmove. (Tekst i foto: Kristian Stepčić Reisman)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa