na velikom brijunu

Porinuta Gaga: Radu Šerbedžiju ne voze vojni, nego turistički brodovi

0
S porinuća barke koju je Šerbedžiji i teatru Ulysses poklonila Milena Dravić
S porinuća barke koju je Šerbedžiji i teatru Ulysses poklonila Milena Dravić

Omiljena barka glumačkog doajena Dragana Nikolića, koju je Milena Dravić prema želji svojega pokojnoga supruga darovala Radi Šerbedžiji odnosno Kazalištu Ulysses, svečano je porinuta u more 24. srpnja u 15 sati s G-mola na Velikom Brijunu. Producent kazališta Duško Ljuština istaknuo je veliki značaj koji ova gesta ima za Kazalište Ulysses, napomenuvši kako Ulyssesovu publiku i ansambl ne prevoze vojni brodovi, što često pogrešno navode u medijima, nego turistički brodovi „Krešimir“, „Arietta“, „Kristina“ i „Melisa“, a koje Ulysses unajmljuje za svoje programe te uredno plaća.

Brodica „Gaga“, koja je svoj naziv dobila prema nadimku Dragana Nikolića, novo je pojačanje u „Ulyssesovoj mornarici“ i služit će prijevozu ansambla s Velikog na Mali Brijun. Osnivač kazališta Ulysses Rade Šerbedžija u čast svom kolegi i prijatelju brodicu je ukrasio prepoznatljivom fotografijom Nikolića te zahvalio Mileni Dravić na vrijednom poklonu.

"Dragan Nikolić prije svega bio je među najboljim glumcima na ovim prostorima koji je svojom karizmom, ulogama i ukupnom karijerom pomicao granice. Njegova supruga Milena poklonila mi je njegovu barku u kojoj je moj prijatelj rado plovio, a ja sam Draganovu brodicu namijenio glumačkom ansamblu kazališta Ulysses koji će njome ploviti na probe na Malom Brijunu" -  rekao je Šerbedžija. U prvoj plovidbi brodicom, uz Radu i Luciju Šerbedžiju, sudjelovali su studenti Glume i medija Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa