Umag

Evo kako je bilo na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića (foto)

0

Hrvatski olimpijski odbor već sedamnaestu godinu organizira Olimpijski festival dječjih vrtića Hrvatske. Ova se priredba održava u cijeloj Hrvatskoj uz sudjelovanje više desetaka tisuća mališana. Sportska zajednica Grada Umaga ponovno je jedan od organizatora Olimpijskog festivala dječjih vrtića Hrvatske i to za područje sjeverozapadne Istre. Osim Zajednice domaćin priredbe jesu i DVJ Duga te SMI Girotondo iz Umaga.

Natjecanje je održano 4. svibnja na stadionu nogometnog kluba Umag a sudjelovala su djeca iz četiri dječja vrtića iz Umaga, Oprtlja i Brtonigle. Prijavljeno je ukupno 118 djece natjecatelja i 30 odgojiteljica. 17. Olimpijski festival dječjih vrtića Istre otvorili su zamjenici gradonačelnika Grada Umaga g. Ivan Belušić i g. Mauro Jurman te predsjednik Sportske zajednice Grada Umaga g. Dean Jurdana koji su svim natjecateljima zaželjeli mnogo uspjeha na sportskim borilištima.

Mališani su snage odmjerili u malom nogometu (kako djevojčice tako i dječaci) te trčanju na 50 metara, štafeti 4x25 metara, skoku udalj i bacanju loptice udalj. Medalje i pehare najuspješnijim pojedincima i ekipama podijelili su zamjenici gradonačelnika g. Ivan Belušić i g. Mauro Jurman te ravnateljice umaških dječjih vrtića, gđa. Marija Adamović (dječji vrtić i jaslica "Duga") i gđa. Ondina Šimičić (Talijanski dječji vrtić "Vrtuljak-Girotondo"). 

Pobjednik ovogodišnjeg izdanja Festivala za područje sjeverozapadne Istre jest DVJ Duga Umag koji stječe pravo nastupa na završnom natjecanju. Cijela priredba financirana je sredstvima Grada Umaga i HOO-a.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa