vodnjan

Istarska stranka umirovljenika podržava Filipa Macana

0
Barbara Buršić - Križanac i Filip Macan
Barbara Buršić - Križanac i Filip Macan

Istarska stranka umirovljenika podržava Filipa Macana za kandidata za gradonačelnika Vodnjana, poručio je 22. travnja predsjednik ISU-a Zdenko Pliško. Naime, u Vodnjanu je 22. travnja potpisan koalicijski sporazum između IDS-a i ISU-a o podršci i suradnji na lokalnim izborima za gradonačelnika i Gradsko vijeće Grada Vodnjana.

Ovim Sporazumom želi se nastaviti i još jače učvrstiti dosadašnja zajednička uspješna suradnja IDS-a i istarskih umirovljenika.  Na Izborima za Gradsko vijeće Grada Vodnjana IDS i ISU nastupiti će sa zajedničkom listom za Gradsko vijeće, koja okuplja kandidate koji su priznati i cijenjeni u svojim sredinama, predstavnike svih naselja na području Grada, predstavnike nacionalnih manjina i mlade, sa ravnomjernom spolnom zastupljenosti članova.

Predsjednik ISU-a Zdenko Pliško istaknuo je kako je dosadašnjom suradnjom ovih dviju stranaka za područje Grada Vodnjana - Dignano napravljeno puno, osobito za umirovljenike, koji imaju mogućnost svakodnevnog korištenja prostorija Dnevnog centra za umirovljenike u Vodnjanu. Osim toga postoje i razne druge aktivnosti i programi u čijim su fokusima umirovljenici, primjerice socijalni programi kojima je cilj pomoć ugroženim i potrebitim osobama, a koji su od iznimne su važnosti za lokalnu zajednicu i njene stanovnike.

Barbara Buršić - Križanac, predsjednica vodnjanskog ogranka ISU-a naglasila je kako Istarska stranka umirovljenika (ISU) daje potpunu podršku kandidatu za gradonačelnika Vodnjana, Filipu Macanu te kako poziva sve birače, a osobito sve umirovljenike da podrže njegovu kandidaturu, zajedničke kandidate za listu Gradskog vijeća te program IDS-a i ISU-a.

Filip Macan, kandidat za gradonačelnika Grada Vodnjana izrazio je veliko zadovoljstvo podrškom IDS-a kao matične stranke te koalicijskog partnera ISU-u. - Zajedno u budućnosti nastavljamo dalje sa razvojem Vodnjanštine, fokusirajući se na revitalizaciju naših starogradskih jezgri, na gospodarstvo, razvoj poduzetničkih zona, cjelogodišnji održivi turizam, poljoprivredu te valorizaciju kulturne i sakralne baštine, njegujući tako našu tradiciju, običaje, multikulturalne vrijednosti, očuvanje prava nacionalnih manjina, zaštitu okoliša i održivog razvoja te daljnju realizaciju brojnih EU projekata.

 

U planu nam je također u suradnji sa nadležnim udrugama i volonterima, pokrenuti i projekt Dnevnog centra za umirovljenike u Galižani i u Peroju, uz sufinanciranje rada i uređenje već postojećeg Dnevnog centra za umirovljenike u Vodnjanu. Također radimo i na usvajanju projekta, izdavanju dozvola i prateće dokumentacije za izgradnju Doma za umirovljenike u Vodnjanu. Ne smijemo zaboraviti ni razvoj programa palijativne skrbi i skrbi o nemoćnim i starijim osobama, te edukaciju njegovatelja i članova obitelji starijih osoba.

Uz to, kazao je Macan, potičemo i razne programe pomoći poput poklon bonova za sve umirovljenike za vrijeme božićnih blagdana, omogućavanje besplatnog međugradskog prijevoza za sve umirovljenike, provođenje programa stručne „Pomoći i njege u kući“ u suradnji sa Crvenim križem, te aktivno kreiranje i provođenje raznih edukacija i međugeneracijskih aktivnosti; umjetničkih, informatičkih, rekreativnih, i dr.

Za kraj, kandidat IDS-a za gradonačelnika Vodnjana zahvalio se svima na podršci te pozvao sve građane da izađu na ove izbore i da svoje povjerenje daju zajedništvu i boljoj budućnosti Vodnjanštine.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa