Na Vižuli i u Pomeru najmlađi obilježili Dan planeta Zemlje

0

Dan planeta Zemlje obilježava se diljem svijeta, svake godine, 22. travnja, a ove je godine na području općine Medulin nizom edukativnih i zabavnih aktivnosti i sadržaja za najmlađe mještane, obilježen 23. travnja.

Na dvije posebne lokacije – obje zelene oaze u općini, mališani iz Dječjeg vrtića Medulin te područnih vrtića Pomer, Vinkuran i Premantura, uživali su, učili o prirodi i očuvanju okoliša i zabavili se tijekom prekrasnog prijepodneva posvećenog ovom eko datumu – Danu planeta Zemlje.

Arheološki park Vižula i njegov antički mediteranski vrt, poslužio je kao inspiracija te su djeca iz pristiglih vrtićkih skupina odigrala igru Memory pripremljenu od odgojiteljica na temu bilja iz antičkog vrta na Vižuli. Uz sam vrt, sudjelovali su na radionicama slikanja ružinim laticama i prirodnim pigmentima te posebno pripremljenim oznakama s nazivima i slikama svake biljke označili biljke u antičkom vrtu.

Kod info punkta u parku razgledali su izložbu likovnih radova koje su vrtićanci i osnovnoškolci iz svih naselja općine pripremili tijekom veljače, kada je naša ladonja s medulinske place predstavljala Republiku Hrvatsku na natjecanju za Europsko stablo godine.

 

Istovremeno su u Pomeru tamošnji mališani zajedno s malim Vinkurancima uživali u također posebnom programu. Edukatori Javne ustanove Kamenjak kroz tematske radionice upoznali su mališane na samoj morskoj obali sa stanovnicima mora te s prijetnjama koje ugrožavaju njihov opstanak. Potom su djeca uz svoje odgojitelje izrađivala kreativne radove sa šišarkama i sudjelovali u radionici utiskivanja morskih puževa i školjki u glinamol.

Poštujući sve mjere na snazi propisane od strane Stožera civilne zaštite Istarske županije, program je realiziran u suradnji Dječjeg vrtića Medulin, Javne ustanove Kamenjak i Općine Medulin, a najmlađi su sumještani kroz igru i zabavu učinili značajne, male, a velike prve korake prema tome da sami postanu pokretači promjena, osviješteni o važnosti očuvanja okoliša i potrebi brige o prirodi, stanovnicima biljnog i životinjskog svijeta te o jedinom domu kojeg imamo – našoj planeti Zemlji.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa