Čine na place va Raši: Tri večeri izvrsnih filmova

0
Čine na place 2019. godine
Čine na place 2019. godine

Već četvrtu godinu u najmlađem istarskom gradu gostuje Motovun film festival s programom „Čine na place va Raše“. Program će se održati na raškom trgu, i to tri večeri - 13., 14. i 16. srpnja 2021. godine (utorak, srijeda i petak). Projekcije svake večeri započinju u 21 sat. 

Organizatori su Općina Raša i Turistička zajednica Općine Raša. Ulaz je besplatan. 

Prva kino večer, u utorak, donosi dječji program: prikazivat će se animirani film „Duša“ (Soul). Riječ je o novom Pixarovom filmu, sinkroniziranom na hrvatski, koji supotpisuje Pete Docter, zaslužan za neke od ponajboljih ostvarenja proizašlih iz ovog inovativnog filmskog studija (Čudovište iz ormara, Nebesa, Izvrnuto obrnuto). 

U srijedu će se pak prikazati „Još jedna runda“ (Drunk) dobitnik Oscara za najbolji strani film. Radi se o priči o četverici prijatelja, srednjoškolskim profesorima, koji isprobavaju teoriju da se svatko trebao roditi s malom količinom alkohola u krvi te da umjereno pijanstvo otvara naše umove u svijetu koji nas okružuje, smanjuje naše probleme i povećava našu kreativnost. 

U petak je na rasporedu „Zemlja nomada“ (Nomadland), dobitnik Oscara za najbolji film. Šezdesetogodišnja Fern, nakon što se zatvorila stara tvornica građevinskog materijala u Nevadi, u kojoj je radila, sjeda u svoj kombi i priključuje se modernim nomadima. Putuju opustjelim dijelovima zemlje, snalaze se kako mogu i otkrivaju novu slobodu u odricanju od situiranosti, posjedovanja, razumijevanju i solidarnosti. 

Važno je napomenuti da će u danima prikazivanja filmova Trg Republike u Raši biti privremeno zatvoren za sav promet motornim vozilima, i to u vremenu od 18 sati do jedan sat poslije ponoći. 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa