SDP Istre: 'Danijel Ferić nije koristio govor mržnje, nasilja i podjela'

0
Danijel Ferić
Danijel Ferić

"SDP-ov vijećnik Danijel Ferić u svojoj izjavi Glasu Istre nije koristio govor mržnje, nasilja i podjela. Na upit novinara da komentira istup Željka Ilića rekao je gotovo isto što i ostali sugovornici: gradonačelnik Pule Filip Zoričić, pulski Možemo! i SDP-ova saborska zastupnica Sanja Radolović. Štoviše, konkretno je i bez uvijanja osudio dio govora u kojem se spominju djeca.", poručili su u priopćenju iz Županijske organizacije SDP-a Istarske županije te podsjetili da je Ferić rekao slijedeće:

“Iako smatram da je Ilić u svom govoru bio vođen emocijama, te je ogorčen na činjenicu da Kaštijun ugrožava zdravlje njegovoj djeci, što svaki roditelj može razumjeti, ne opravdavam uvlačenje djece u čitavu priču“.

"Svima je, dakle, jasno da IDS pokušava skrenuti pozornost s Kaštijuna jednako kao i s vožnje svojeg počasnog predsjednika i vijećnika Ivana Jakovčića u izrazito pijanom stanju. Na to im samo još jednom možemo poručiti da mi u SDP-u, kao i građani i građanke, itekako dobro razumijemo povod njihove nervoze, ali da za ovakvo obrtanje teza, i lažno optuživanje za govor mržnje, i poticanje podjela i daljnjih sukoba, nema mjesta u Istri, koja je inače primjer tolerancije, pristojnosti i međusobnog uvažavanja. Ako je naš vijećnik Ferić godinama upozoravao na faličnost Kaštijuna i sada se pokazalo da je cijelo vrijeme bio u pravu, ako je IDS godinama ignorirao i skrivao probleme, ako su građani i građanke opet bili primorani prosvjedovati, ako danas IDS-ov župan Boris Miletić Kaštijun nije htio uvrstiti na dnevni red sjednice županijske Skupštine, onda je, zaista, svima sve i više nego jasno", istaknuli su istarski SDP-ovci u priopćenju upućenom našem portalu.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa