odluka upravnog vijeća

Daliboru Brnosu novi mandat na čelu Lučke uprave Pula

0
Dalibor Brnos (foto: Milivoj Mijošek)
Dalibor Brnos (foto: Milivoj Mijošek)

Na današnjem sastanku Upravnog vijeća Dalibor Brnos je jednoglasno potvrđen za ravnatelja Lučke uprave Pula u još jednom mandatu, neslužbeno saznajemo.

 

Kako je ispalo na koncu, Brnos nije ni imao protukandidata, jer je jedini koji se kandidirao uz njega povukao kandidaturu.

Bio je to Matija Maurović, nekadašnji donačelnik Ližnjana.

Odluku je donijelo Upravno vijeće u sastavu Valter Boljunčić, Dolores Brenko Škerjanc, Hrvoje Markulinčić, Danijel Perica i Ivan Beletić-Tatić.

Brnos je na čelu Lučke uprave Pula od 2020. godine kada je zamijenio problematičnog Donalda de Gravisija

U predstavljenom programu rada za naredno razdoblje, Brnos je naglasak stavio na velike investicije poput projekta dogradnje i rekonstrukcije pulskog lukobrana, koji je krajem siječnja kandidiran na program Connecting Europe Facility Europske unije, a čiji se ishod očekuje koncem lipnja. Također, tu je projekt izgradnje četiri objekta na pulskoj rivi, kao i njezino proširenje prema Mandraču. Jednako tako, Županijska lučka uprava Pula bit će uključena u projekt sanacije i rekonstrukcije starog dijela pulske rive, odnosno od ulaza u brodogradilište do Riječkog gata, a kojeg provodi Grad Pula u suradnji s ACI Marinom, javljaju iz Županije.

U pripremi je, najavljuje ravnatelj Brnos, i  dokumentacija za dogradnju i uređenje  luke Fažana i luke Kuje u Ližnjanu, projekti koji bi se kandidirali na EU fondove.

"Spomenimo i nastavak povećanja broja komunalnih vezova, na čemu se kontinuirano radi svake godine, a tu su i brojni drugi projekti", ističu iz Županije. (M. Rosanda)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa