MINISTARSTVO TURIZMA I SPORTA

U Istri se državnim sredstvima financiraju tri sportske manifestacije

0
Sa današnje svečanosti dodjele ugovora (FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL)
Sa današnje svečanosti dodjele ugovora (FOTO: Slavko Midzor/PIXSELL)

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac temeljem provedenih javnih poziva za iskaz interesa za sufinanciranje međunarodnih sportskih natjecanja u 2024. godini te donesenih odluka o odabiru projekata, danas je uručila ugovore u ukupnoj vrijednosti većoj od 15 milijuna eura. Navedenim sredstvima sufinancirat će se organizacija 25 velikih međunarodnih sportskih natjecanja u vrijednosti od 5.416.763 eura.

 

- Ova Vlada je otpočetka svog mandata posebnu pažnju posvetila sportu i to se vidjelo u konkretnoj podršci, od povećanja ulaganja, koje je učetverostručeno u osam godina, do strateškog i zakonodavnog okvira te niz novih aktivnosti koje smo pokrenuli. Dio tih novih aktivnosti odnosi se i na ova dva poziva, koje smo pokrenuli 2018. godine i krenuli sa sustavnim ulaganjem kako u lokalnu sportsku infrastrukturu tako i s podrškom velikim sportskim manifestacijama. Za obje ove aktivnosti svake godine smo osiguravali sve veći iznos sredstava, rekla je ministrica Brnjac prilikom dodjele naglasivši kako je zajedno s 2024. godinom uloženo u 333 sportska objekta, a već je raspisan i javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje u 2025. godini te je za to osigurano gotovo 12 milijuna eura.
- Što se tiče velikih međunarodnih sportskih natjecanja, do sada smo ukupno podržali 147 velikih natjecanja u vrijednosti od 42,6 milijuna eura. Ove godine izdvojili smo rekordna sredstva u ukupnoj vrijednosti od 13,5 milijuna eura za ovaj poziv, ali i manifestacije koje sufinanciramo izravno iz državnog proračuna. Podrškom organizaciji velikih međunarodnih sportskih natjecanja doprinosimo afirmaciji i popularizaciji sporta u Hrvatskoj i jačanju međunarodnog ugleda naše zemlje, zaključila je Brnjac.
Temeljem provedenog Javnog poziva od manifestacija koje se održavaju na području Istarske županije sufinancirat će se biciklistička utrka Istrian Spring Trophies, organizatora pazinskog Kamena u iznosu od 64.630 tisuća eura te ATP turnir u Umagu za koji je izdvojeno 401.625 eura. Hrvatskom boksačkom savezu, za nedavno održano Europsko prvenstvo za mlađe seniorke i seniore u Poreču dodijeljeno je 202.459 eura. (S. Ž.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa