NOGOMETNI KUP ISTRE

Nova iznenađenja u kupu. Dva županijska ligaša izbacila trećeligaše!

0
Igor Lepinjica, Jadran Poreč (FOTO: Milivoj Mijošek)
Igor Lepinjica, Jadran Poreč (FOTO: Milivoj Mijošek)

Ni četvrtfinale Kupa Istre nije bilo lišeno velikih iznenađenja koja su priredili županijski ligaši nad puno renomiranijim protivnicima. Nogometaši Jadrana iz Poreča očekivanu su prošli kroz Ližnjan s uvjerljivih 4:0 u susretu gdje je goste u vodstvo doveo Filip Rosić već u 3. minuti, da bi vodstvo do poluvremena ‘poduplao’ Kamga. U nastavku susreta visoku pobjedu Porečana svojim su zgodicima potvrdili Mate Ivetić u 57. minuti te Igor Lepinjica četiri minute kasnije.

 

U medulinskom derbiju istoimeni trećeligaš na svom je travnjaku poražen od susjeda iz Banjola rezultatom 2:0. Gosti su susret riješili u drugom dijelu zgodicima Ismara Hairlahovića u 54. te Davida Luchesija u sudačkoj nadoknadi susreta. Prvo iznenađenje u jučerašnjem susretu priredili su nogometaši Marčane svladavši na svom terenu Pazinku rezultatom 2:1. Pazinci su došli u vodstvo preko Jana Pauletića u 15. minuti, no samo pet minuta kasnije prednost ‘plavih’ poništio je Arian Agaj, koji je u 42. minuti postavio i konačni rezultat susreta.

Veliku senzaciju na Verudi priredili su nogometaši Dajle koji su nakon izvođenja jedanaesteraca bili uspješniji od favoriziranog domaćeg Uljanika. Gosti su poveli u 50. minuti zgoditkom Marija Stojnića, da bi dvije minute prije kraja regularnog dijela susreta stvari na početak vratio Kristian Batelić. U udarcima s bijele točke neuspješni su bili Luka Radonić i Kristian Batelić, dok je gostujući županijski prvoligaš bio uspješan u sva četiri navrata te golovima Tonija Najhrta, Nike Gržetića, Erika Bučića i Marka Petrovića donijeli ogromno iznenađenje i veliku radost svojim suigračima.

Rezultati četvrtfinala Kupa Istre:

Marčana - Pazinka 2:1

Medulin 1921 - Banjole 0:2

Uljanik - Dajla 1:1(2:4)

Ližnjan - Jadran Poreč 0:4 (S. Ž.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa