Umag domaćin jedinstvenog festivala balona

0
Festival je namijenjen avanturistima i ljubiteljima balona na vrući zrak, ali i svima koji žele iskusiti jedinstveni doživljaj ovakvog načina leta iznad Istre
Festival je namijenjen avanturistima i ljubiteljima balona na vrući zrak, ali i svima koji žele iskusiti jedinstveni doživljaj ovakvog načina leta iznad Istre

Jedinstveni festival balona na vrući zrak - Istria Experience Balloon Fiesta – održava se u Umagu od 20. do 22. rujna ove godine. Ovaj atraktivan projekt organizira Balon klub Zagreb, u suradnji s Istraturistom i Istria Experienceom, a u svome prvom izdanju okuplja šest ekipa iz cijele Europe.

Osim uživanja u prizorima balonima prošaranog neba, ili čarobne noćne iluminacije balona, ljubiteljima visina pruža se i prilika da dožive uzbudljivi let balonom iznad prekrasnih krajolika sjeverozapadne Istre - mjesta na kojem se more spaja s unutrašnjosti stvarajući čarobnu kombinaciju boja koju je moguće doživjeti jedino iz ptičje perspektive.

Festival je namijenjen avanturistima i ljubiteljima balona na vrući zrak, ali i svima koji žele iskusiti jedinstveni doživljaj ovakvog načina leta iznad Istre. U nadolazećim godinama planira postati tradicionalno, ali i jedno od najatraktivnijih i najvećih regionalnih okupljanja balona na vrući zrak.

Tom Mikloušić, tajnik Balon kluba Zagreb prilikom otvaranja manifestacije je istaknuo: „U svijetu postoje mjesta za koja se zna da su raj za balonaštvo. Moja je želja da nešto slično napravimo ovdje. Ako u tome uspijemo, siguran sam da ćemo uspjeti dati naš skroman prilog unapređenju turističke usluge u Istri i produženju turističke sezone.“

Balon festivali, ali i sami baloni na vrući zrak, važan su dio turističke ponude svih velikih turističkih destinacija svijeta. Zato je ovaj projekt prepoznala i podržala Hrvatska turistička zajednica, dok je cijelu Istru kao jednu od najljepših svjetskih destinacija za let balonom prepoznao britanski The Telegraph – Travel.

„Ovaj festival nastavak je suradnje kojom smo ovoga ljeta obogatili turističku ponudu Umaga. Letovi balonom iznad Sjeverozapadne Istre jedan su od doživljaja Istria Experience projekta, platforme koja na jednom mjestu objedinjuje najbolje doživljaje Istre“, naglasila je Martina Šolić, voditelj projekata i CRM-a Istraturista.

Osim atraktivnih letova, Istria Expereince Balloon Fiesta će sudionicima omogućiti i uživanjem u vrhunskim vinima, maslinovim uljima i nekim od najcjenjenijih istarskih autohtonih specijaliteta poput crnog i bijelog tartufa.

Više informacija, raspored, lokacije i vrijeme podizanja balona pronađite na strancima Istria Experiencea (http://www.istriaexperience.com/hr/istria-experience-balloon-fiesta) ili pratite uživo na Facebook stranicama festivala (www.facebook.com/IstriaExperienceBalloonFiesta).

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa