SDP Poreča: Nasilje na ulicama diskreditira nas kao turističku destinaciju

0
Foto: 24 sata
Foto: 24 sata

Gradska organizacija SDP-a Poreča najoštrije se protivi logici nasilja koja se u nekoliko navrata iskazala zadnjih tjedana na porečkim ulicama, stoji u reagiranju porečkog SDP-a koje potpisuje njihov predsjednik Darko Saftić.

„Pritom su zabilježene nemile scene fizičkog obračuna i nasilja na javnim prostorima, na porečkim ulicama i trgovima, koje su potpuno nepojmljive za miroljubivo okruženje kojem se Poreč diči, te za način razmišljanja naših sugrađana. Ovim putem želimo istaknuti svu svoju ljudsku potporu nizozemskom gostu gosp. Rollemanu i njegovoj obitelji, koji je pretrpio teške tjelesne ozljede, a što će zasigurno baciti tešku mrlju na sliku porečkog turizma i gostoljubivosti u europskim razmjerima“, istaknuo je Saftić.

Porečki SPD ovim putem izrazio je potporu i porečkom uličnom sviraču Rajkoviću, koji je nedavno fizički napadnut na svom stalnom ljetnom mjestu na porečkoj rivi, te njegovoj obitelji.

Trebati će uložiti mnogo napora i vremena da se strana turistička javnost osvjedoči da su ovakvi incidenti zaista samo sporadične i strogo sankcionirane pojave, kojima nema mjesta u našoj lokalnoj sredini, napominju porečki SDP-ovci. Pritom dodaju kako ne treba smetnuti s uma i periodične incidentne situacije koje se događaju, u kojima srećom ne stradavaju fizički sami gosti, već njihova imovina.

„Pritom pozivamo sve nadležne institucije, od snaga reda i pravosudnih tijela do svih razina vlasti da se energično suprotstave takvoj neželjenoj logici nasilja odnosno „tko je jači tlači“, već da se sustavnim i neselektivnim postupanjem iskorijeni takav modus ponašanja koji osim što proizvodi nasilje nad domaćim i stranim osobama, diskreditira našu reputaciju kao razvijene i civilizirane turističke destinacije u Europi i šire“, naglašavaju u porečkom SDP-u.

Navedena se reputacija, zaključuju, mukotrpno gradila kroz desetljeća predanog rada turističkih radnika i ostalih radnika koji su dali svoj doprinos razvoju turizma u Poreču, a nažalost moguće ga je značajno obezvrijediti u slučaju ponovljenih incidenata ovakvog tipa pred očima međunarodne javnosti.

Porečki SDP poziva sve nadležne institucije i razine vlasti da, u okviru svojih ovlasti, osiguraju nesmetano odvijanje turističke sezone na miran i svima poželjan način, uz adekvatno sankcioniranje odgovornih za incidentne situacije.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa