Jakovčić u EU parlamentu predložio mjere za zapošljavanje mladih u turizmu i poljoprivredi

0
Jakovčić je predložio tri skupine mjera za poticanje zapošljavanja mladih
Jakovčić je predložio tri skupine mjera za poticanje zapošljavanja mladih

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić na plenarnoj sjednici u Strasbourgu govorio je o mehanizmima za poticanje zapošljavanja mladih. Stope nezaposlenosti mladih u EU-u dosegnule su povijesne razine kao posljedica gospodarske krize. Stoga su EU i njegove države članice usuglasile sveobuhvatan pristup u borbi protiv nezaposlenosti mladih. Provodi se niz konkretnih mjera kako bi se mladim Europljanima omogućio povratak na posao ili u školu.

Jakovčić je naglasio važnost partnerstva europskih, regionalnih i lokalnih vlasti s obrazovnim institucijama te s privatnim sektorom, posebice s malim i srednjim tvrtkama.

Predložio je tri skupine mjera za poticanje zapošljavanja mladih: pokretanje djelotvornog sustava samozapošljavanja mladih, mobilnost mladih na europskom tržištu rada i učinkovite mjere za zapošljavanje mladih na digitalnom tržištu, u sektoru prometa i energetike, ali i u poljoprivredi i  turizmu.

Jakovčić je podržao program "Jamstva za mlade", novi mehanizam koji EU uvodi kako bi se svakoj osobi mlađoj od 25 pomoglo osigurati kvalitetnu ponudu za posao, stalno obrazovanje, naukovanje ili stažiranje u roku od četiri mjeseca od trenutka kada je završila školovanje ili postala nezaposlena.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa