U Puli otvoren Informacijski centar o Europskoj uniji: Europa je sada i u Puli!

0
Boris Miletić, Branko Baričević i Valter Drandić
Boris Miletić, Branko Baričević i Valter Drandić

U Puli je 31. listopada na adresi Giardini 2 svečano otvoren Informacijski centar Europe Direct (EDIC Pula Pola) koji je financiran bespovratnim sredstvima koja dodjeljuje Europska komisija u cilju aktivne komunikacije s građanima o EU temama na lokalnoj i regionalnoj razini.

Otvorenju je prisustvovao gradonačelnik Pule Boris Miletić zajedno sa Valterom Drandićem, predsjednikom Skupštine Istarske županije te Brankom Baričevićem, voditeljem Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i ostalim uglednim gostima.

U ime Grada Pule, gradonačelnik Miletić pozdravio je prisutne izrazivši veliko zadovoljstvo što je deseti po redu EDIC centar u Hrvatskoj otvoren upravo u Puli. „Ovaj informativni centar služit će svima onima koji žele dobiti informacije o Europskoj uniji, građanima ali i poduzetnicima, svim pojedincima koji imaju pitanje ili trebaju informaciju. Poslužit će kao baza za širenje europskih vrijednosti, a to je ono radi čega smo i postali dio europske obitelji“, naglasio je Miletić.

Baričević je uputio čestitke Gradu Puli i partnerima na projektu budući da su ispunili uvjete natječaja koji su bili poprilično oštri. „Putem ovoga centra građani su direktno povezani sa našom središnjicom u Bruxellesu, te napokon možemo ustvrditi: Europa je sada i u Puli“, zaključio je Baričević i još se jednom zahvalio svima onima koji su marljivo radili na projektu otvaranja EDIC informacijskog centra.

Informacijski centar otvoren je radnim danom od 9 do 13 sati, a dodatne informacije mogu se dobiti na telefonskom broju 052/555-935 i facebook stranici http://www.facebook.com/EDICPulaPola.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa