Za odlaganje tuđeg otpada Komunalno ne treba suglasnost vijeća

0
Pretovarna stanica Cere
Pretovarna stanica Cere

Nakon objave informacije da se na deponiju Cere odlaže i komunalni otpad iz Makarske, o čemu je bilo riječi i na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Labina, dio javnosti i vijećnika kritizirao je upravu Komunalnog poduzeća 1. Maj da su poslovni aranžman s tvrtkom Eko Otok donijeli bez odluke Gradskog vijeća i općinskih vijeća Raše, Sv. Nedelje, Raše i Kršana, inače vlasnika 1. Maja.

Istina je da je javnost mogla biti bolje informirana o ovom poslovnom aranžmanu Komunalnog poduzeća, ali je također neosporno da je sve učinjeno u skladu sa Zakonom o održivom gospodarenju otpadom.        

Naime, u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode su nam potvrdili da su u ovom slučaju poštivani svi zakonski propisi te da Zakon o održivom gospodarenju otpadom („Narodne novine“, br. 94/13) ne sadrži „odredbe koje bi propisivale obavezu donošenja odluke gradskih/općinskih vijeća, vlasnika komunalnog poduzeća u slučaju odlaganja otpada s područja drugih jedinica lokalne samouprave“, stoji u odgovoru Dijane Sušac, glasnogovornice Ministarstva. (N.Č.)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa