Miriam Kervatin traži ostavku Milanke Opačić

0
Miriam Kervatin, predsjednica Udruge Blokirani
Miriam Kervatin, predsjednica Udruge Blokirani

Udruga Blokiranih traži ostavku ministrice Opačić zbog subjektivne zloporabe 320.214 Blokiranih u predizborne svrhe SDP-a, čime je prekršila kodeks čestitog i objektivnog obavljanja javne dužnosti ministra socijalne skrbi, stoji u priopćenju Udruge Blokiranih, koju potpisuje predsjednica Miriam Kervatin iz Pule.

Naime, ministrica Opačić se kontinuirano koristi „goebelovstinom“ i svojim društvenim položajom ministra da bi kroz friziranje dojma „brisanja dugova“ jačala predizbornu ulogu SDP-a, a vrijeđala životne muke 320. 214 blokiranih.

Ministrica intenzivno i kontinuirano kroz HTV emisiju Otvoreno, na tiskovnoj konferenciji, te pismima koje potpisuje i šalje iz Ministarstva u kojima se ona kroz Ministarsvo briše dugove HTV pretplate (??) te kontinuiranim friziranjem podataka utječe na zdrav razum javnosti okrećući ih protiv 320.214 blokiranih izjavama da je „ona pomogla“ sirotinji, a ostatak od 320. 214 blokiranih su bezobrazno bogati ljudi na koje treba zaboraviti.

Neprihvatljivo je da ministrica Opačić, upravo ona koja je trebala riješiti problem siromaštva u Hrvatskoj, javno ponižava patnje 320.214 blokiranih, 60 tisuća gladne djece u Hrvatskoj, 300 tisuća nezaposlenih, 100 tisuća hrvatskih ekonomskih izbjeglica, 250 tisuća zauvijek ugašenih radnih mjesta … u državi, u kojoj je upravo pod vladavinom njezine Vlade „ privatni dug fizičkih lica u Hrvatskoj prešao dug kompletne hrvatske privrede „ a što se nikada, u povijesti svijeta nigdje još dogodilo nije.

Ministrica mora biti u službi naroda

Podsjećam ministricu da: već godinu dana tražimo da se obitelji Milene Planinec iz Negoslavaca pomogne, a blokirani su ,imaju malodobnu djecu, bolesni su, nezaposleni i prijeti im javna dražba; da se pomogne obrtniku Patakiju iz Đakova, a blokiran je jer je „njezina država“ njemu dužna. Čovjek ima preko 60 godina i nula primanja; pomogne Mirjani, a blokirana je jer je ministričina Vlada ukinula koncesiju šljunčarenja u Hrvatskoj nakon što su im dali kredit; pomogne Dobrili jer je blokirana jer njezinom suprugu sud ne provodi rješenje povrat na posao, premda ima pravomoćno sudsko rješenje; da se pomogne obitelji Žeravica, poljoprivrednici, koji su ne tako davno bili najbolji poljoprivrednici , a danas su blokirani i gladni jer nemaju za platititi kvalitetnog odvjetnika; da se pomogne samohranom ocu, nezaposlenom Tomislavu Dešković jer nema primanja i nema pravo na zaštićeni račun; da pomogne blokiranom Laslu Droscak iz Slavonskog broda, kojem je otpis proveden ali je odmah potom dobio novu blokadu po istom dugu. I u blokadi ostaje još deset godina.

Podsjećam ministricu Opačić da se ona mora koristiti pozicijom ministra, javnog dužnosnika, ne da bi umanjivala težak broj i težak život blokiranih i tako promovirala rad svoje neuspješne političke opcije (Vlade) u izborne svrhe nego da poput objektivnog javnog službenika u službi naroda, rješava tešku socijalnu situaciju rastuće razine ekstremnog siromaštva u Hrvatskoj među kojima je najveći broj blokiranih u blokadi dužoj od 1000 dana“, stoji u priopćenju Miriam Kervatin, predsjednice Udruge Blokirani.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa