Održani Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

0
Posjetitelje mogu uživati u okusima i mirisima mladog maslinovog ulja
Posjetitelje mogu uživati u okusima i mirisima mladog maslinovog ulja

Već prvog dana manifestacija Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu je privukla brojne posjetitelje koji su uživali u okusima i mirisima mladog maslinovog ulja. Ova manifestacija svake godine ugošćava sve više maslinara, ove godine stotinjak njih, ne samo iz Istre već i čitave Hrvatske, te Slovenije, Italije, Srbije, BiH, Crne Gore i Albanije.

No, prilika je to da se u Vodnjanu, osim proizvođača maslinovog ulja, sastanu i proizvođači proizvoda od mesa, sira i voća, koje posjetitelji rado kupuju unatoč cijenama koje su manje-više kao i one u marketima.

Jedino se, barem prvog dana manifestacije, među proizvođačima isticao Zigante koji je svoje proizvode prodavao po akcijskoj cijeni. Primjerice kobasica s tartufima, koja inače košta 50 kuna, ovdje se mogla kupiti za 35 kuna. Ali neovisno o tome, posjetitelji su uživali u toploj atmosferi, ispunjenoj pozitivnoj energiji, pa se za trenutak mogla zaboraviti i aktualna politička situacija u zemlji.

Fešta od maslinovog ulja u Vodnjanu postala je i svojevrsna špica na kojoj se mogu sresti mnogi važni istarski političari i gospodarstvenici, ali i drugi, pa je postala i mjesto za stvaranje novih poslovnih prilika i razvoj novih ideja, mjesto susreta, stručnih te informativnih edukacija, no i mjesto za razonodu  te uživanje cijele obitelji.

Naglasimo da je Vodnjan danas vrlo važan za maslinarstvo te je postao prepoznatljiv jer se izdvaja po tradiciji proizvodnje maslinovih ulja, njihovoj kvaliteti te razvoju tehnologije. Organizatorima je posebno važna edukacija potrošača, pa su se na ovoj manifestaciji mogla kušati brojna jela i mlado maslinovo ulje povezane na nove načine eksperimentiranjem suvremenoj te tradicionalnoj kuhinji.

Kuhari su oživili stare recepte na neki sasvim novi način, i u sva jelima ukomponirali s mladim maslinovim uljima. Posjetitelji su mogli degustirati od slatkog do slanog te brojne druge kombinacije. (N.Č.)

Dulio Belić, Eleonora Vlačić i Wiliam Negri
Dulio Belić, Eleonora Vlačić i Wiliam Negri
Sa svečanog otvorenja
Sa svečanog otvorenja

Igor Merlić, Tulio Demetlika, Ezio Pinzan, Klaudio Vitasović i Valter Drandić
Igor Merlić, Tulio Demetlika, Ezio Pinzan, Klaudio Vitasović i Valter Drandić

Tulio Demetlika, Miro Mirković i Silvano Benussi
Tulio Demetlika, Miro Mirković i Silvano Benussi

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa