Jakovčića posjetile mlade IDS-ovke i IDS-ovci

0
Ivan Jakovčić s gostima
Ivan Jakovčić s gostima

Na poziv zastupnika IDS-a u Europskom parlamentu Ivana Jakovčića u Bruxellesu je boravila skupina mladih IDS-ovaca i članice Kluba žena IDS-a. Tijekom dvodnevnog studijskog programa skupina od šezdesetak žena, djevojaka i mladića upoznala se s radom i nadležnostima Europskog parlamenta, Vijeća i Europske komisije. Zanimali su se za načine financiranja lokalnih projekata europskim novcem te za mogućnost stažiranja i zapošljavanja mladih stručnjaka u Bruxellesu. Jedna od tema razgovora sa zastupnikom Jakovčićem bila je i politika EU-a u području ravnopravnosti žena i muškaraca. „Tema rodne ravnopravnosti za nas je iznimno zanimljiva. Od našeg zastupnika Jakovčića doznali smo da je cilj politike EU-a izjednačavanje plaća žena i muškaraca“ izjavila je Sandra Ćakić Kuhar, predsjednica Kluba žena IDS-a. Marta Krkovič, studentica, rekla je da ih je zanimao rad zastupnika u Europskom parlamentu te da im je zastupnik Jakovčić govorio o mogućnostima zapošljavanja mladih u članicama EU-a.

„Najviše me zanimala trenutačna politička i ekonomska snaga EU-a. Smatram da se mladi moraju bolje upoznati s načinom funkcioniranja Unije kako bi što bolje iskoristili mogućnosti koje im se pružaju“ izjavio je Luka Nemet, glavni tajnik Kluba mladih IDS-a.

„Bilo je sjajno iskustvo susresti se i razgovarati s toliko mojih prijateljica i prijatelja s kojima sam gradio, a svojim iskustvom namjeravam i dalje graditi IDS. Razgovarali smo o nizu tema koje zanimaju naše Istrijane i o ostvarivanju naših ciljeva. Neke od tih ciljeva, poput ravnopravnosti spolova, mi u IDS-u smo već ostvarili, jednako kao i veće prisustvo žena u politici“, rekao je Ivan Jakovčić, zastupnik u Europskom parlamentu (ALDE-IDS).

„U Županijskoj skupštini Istarske županije kroz nekoliko mandata njegujemo ravnopravnost žena i muškaraca, kako u brojkama tako i u političkom utjecaju. U tome, uvjeren sam, dajemo pozitivan primjer rodne ravnopravnosti“, zaključio je Jakovčić. Posjetitelji, članovi IDS-a, obišli su turističke i kulturne znamenitosti Bruxellesa.

 

 

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa