dokumentarac na hrt-u

Život rovinjske sezonke: Naporan posao i snovi o povratku

0
Foto: HRT/Sezonci
Foto: HRT/Sezonci

Na prvom programu Hrvatske televizije ovog četvrtka u 20.56 sati na rasporedu je novi nastavak dokumentarne serije Sezonci, ovoga puta posvećen Rovinju. Ova epizoda prati Nadu, bivšu tekstilnu radnicu, koja nekoliko mjeseci godišnje radi kao pomoćnica u kuhinji cijenjenog restorana. Paklene vrućine, naporan posao u dvije smjene i snovi o povratku u voljeni Vukovar njezina su svakodnevica, a sezona je tek u začetku, piše HRT.

Tu je i Grga, gitarist flamenco banda angažiranog u meksičkom restoranu, zagrebački je dečko u neprestanoj potrazi za vlastitom slobodom i toliko potrebnim mirom koji ona donosi. Svake godine, početkom ljeta, nezaposleni svih dobnih skupina i kvalifikacija, iz svojih prebivališta kreću put jadranske obale i otoka u potragu za dobro plaćenim, sezonskim poslovima. Dokumentarna serija Sezonci govori o ljudima iza hrvatske turističke bajke, i o njezinom emotivnom, zabavnom i rijetko viđenom naličju, najavljuje HRT.

Autor, redatelj i direktor fotografije je Almmir Fakić, producent Luka Venturin, montažer Ivan Maras, glazbu potpisuje Matej Meštrović a tonski snimatelj i obrađivač zvuka je Luka Čabo. Seriju je izradila Sekvenca za HRT 2016. godine. Video najavu pogledajte u nastavku teksta.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa