za pozitivan diskurs

Samozatajni intelektualac Marino Baldini kandidat SDP-a i HSU-a za župana

0
Dalibor Macan, Vili Bassanese, Marino Baldini i Silvano Hrelja
Dalibor Macan, Vili Bassanese, Marino Baldini i Silvano Hrelja

Vili Bassanese, predsjednik i Dalibor Macan, potpredsjednik ŽO SDP-a Istarske županije te Silvano Hrelja, predsjednik HSU-a i saborski zastupnik, predstavili su 7. veljače u Puli Marina Baldinija kao zajedničkog kandidata SDP-a i HSU-a za istarskoga župana na lokalnim izborima 2017. godine.

Marino Baldini, hrvatski političar, arheolog i povjesničar umjetnosti član je SDP-a od 2005.godine. Obnašao je dužnost načelnika Vižinade u dva  mandata, od 2005.-2006.godine te od 2009.-2013.godine, a od 2013.-2014.godine bio je europarlamentarac, kao jedan od prvih 12 zastupnika iz Hrvatske.

Ovaj samozatajni intelektualac, na najavnoj je konferenciji za novinare jednostavno zahvalio svojoj stranci i HSU-u na jednoglasnoj podršci, rekavši da se zalaže za pozitivan kulturan diskurs u politici i svakodnevici, te da će svoj program uskoro predstaviti na idućim konferencijama. Dodao je da razmišlja o trenutnim i budućim potrebama istarskog društva, posebno velikim grupama kao što su umirovljenici i mladi.

Vili Bassanese istaknuo je kako je Baldini čovjek s iznimnim vrijednostima, odgovoran, kompetentan, pozitivan i samozatajan, te da ima iskustva "od sela do Bruxellessa". Tome se pridružio i Silvano Hrelja, rekavši da bi Baldini Istrom upravljao na temelju osobna vrijednosna sustava, u korist svih građana Istre.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa