Rusi u Hrvatskoj najčešće posjećuju Istru, a od gradova Poreč

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

Nakon što je u 2016. godini zaustavljen snažan pad prometa iz Rusije, koji je otpočeo s 2013. godinom, izgledno je kako prodaja (i potražnja) za Hrvatsku ponovno kreće uzlaznim trendom, piše Poslovni dnevnik.

Tijekom drugog dana službenog boravka u Rusiji, ministar turizma Gari Cappelli sudjelovao je na sastanku Udruženja hrvatskih putničkih agencija i ruskih putničkih agencija (ATOR), a u nastavku dana, ministar se sastao sa zamjenicom ruskog ministra kulture, zaduženom za turizam Allom Manilovom. Ministar je na sastancima prezentirao aktualno stanje turizma Hrvatske u 2017. , uz naglasak na zdravstveni turizam i investicije u turistički sektor, odnosno otvaranje 50-ak novih i novo obnovljenih hotela koji će doprinijeti dodatnom jačanju ponude i usluge jer je uglavnom riječ o hotelima visoke kvalitete.

Turisti iz Rusije ostvarili su u 2016. godini 119,7 tisuća dolazaka (+7%) i 879,1 tisuća noćenja, što je na razini rezultata u 2015. Najviše noćenja ruski turisti ostvaruju u hotelima i objektima u domaćinstvu. Najposjećenije županije su Istarska (328,7 tisuća), Splitsko-dalmatinska (192 tisuće) i Primorsko-goranska županija (102 tisuće), odnosno po gradovima - Poreč, Umag, Dubrovnik, Rovinj i Opatija, donosi Poslovni dnevnik.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa