pregovori o operateru traju

Još nije poznato tko će upravljati hotelom Valkane

0
Lokacija budućeg hotela na Valkanama (Foto: istarski.hr)
Lokacija budućeg hotela na Valkanama (Foto: istarski.hr)

Dvije godine nakon javnog predstavljanja budućeg hotela Valkane, još uvijek nije poznato tko će biti operater, odnosno tko će upravljati luksuznim objektom iznad pulskog kupališta. Zoran Kostić iz tvrtke Hotel valkane kratko nam je kazao da su u fazi projektiranja za građevinsku dozvolu koju će, veli, aplicirati do kraja ove godine. Sama izgradnja počela bi iduće godine.

 

"Svaku fazu do sada javno smo komunicirali. Sljedeća s kojom ćemo, nadamo se, uskoro moći ići u javnost je konačni odabir operatera. Nakon toga slijedi završetak projektiranja sukladno inputima operatera i predaja zahtjeva za građevinsku dozvolu. Nastavit ćemo vas redovito obavještavati o napretku", izjavio je Kostić.

Podsjećamo, dosad je izgrađena vodovodna mreža na koju će biti spojen hotel. izgradnja vodovodne mreže je, veli Kostić, završena u skladu s planiranim rokovima i završeni projekt je 30. siječnja 2024. predan Vodovodu Pula. Na pitanje hoće li odvodnja hotela biti spojena na pročistač u šumici iznad Lungomarea, odgovara da će biti spojen 'na način na koji je spojen i čitav taj dio grada, u skladu s uvjetima priključenja'.

Kad je riječ o koncesiji na dio kupališta Valkane i objekt u kojem se nalazio bivši kafić Šumi more, Kostić je kazao sljedeće:"Ako se u skladu sa zakonima Republike Hrvatske i planovima Grada Pule otvori financijski održiva mogućnost za obnovu i ulaganje u objekte i pojas koji spominjete, sigurno ćemo o istome razmisliti. Dakle, kad i ako taj dio obale bude davan u koncesiju, moći ćemo ozbiljnije razmišljati o tome, a što će svakako ovisiti i o dinamici realizacije projekta hotela. Mogućnosti ulaganja su definirane novim zakonom, a o samom izgledu i detaljima odlučuje Grad Pula". (M. R.)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa