u povodu dana grada i 1. maja

Bogat program u Poreču. Stižu i zvijezde zabavne glazbe

0

Grad Poreč je, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Poreča, pripremio bogat program povodom proslave Dana oslobođenja Poreča, odnosno Dana Grada i Praznika rada, koji su danas na konferenciji za novinare najavili predsjednik Gradskog vijeća Zoran Rabar i direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik.

 

Središnji dio proslave Dana Grada počinje svečanom sjednicom Gradskog vijeća u utorak, 30. travnja u 12 sati u Istarskoj sabornici.

„Tradicionalno, uz osvrt na godinu za nama, na svečanoj sjednici dodijelit će se i priznanja zaslužnim građanima. Prošlog je tjedna Gradsko vijeće izglasalo dobitnike, a gradonačelnik će na svečanoj sjednici dodijeliti i gradske zahvalnice zaslužnim građanima koji su svojim radom i zalaganjem ostavili trag u našoj zajednici.“, rekao je Rabar. Dodao je da će na plaži Materada ove godine biti otvoren Park prijateljstva u čast pobratimljenim talijanskim gradovima Segrate i Monselice. Time će se nastaviti tradicija otvaranja parkova prijateljstva povodom Dana Grada na plaži Materada. Ranije otvoreni parkovi u čast Pragu i Poingu u Njemačkoj vrlo su brzo postali popularni piknik pointovi među Porečanima i gostima.

„Ovim putem zahvaljujemo svim institucijama, udrugama, školama, vrtićima koji svake godine sudjeluju u programu obilježavanja Dana oslobođenja i Dana Grada različitim izložbama, druženjima, kvizovima i programima“, zaključio je Rabar.

U povodu Dana Grada, Dana oslobođenja i Svjetskog dana plesa, na Trgu slobode građane će u utorak, 30. travnja od 10 do13 sati zabavljati Rezime Acoustic Trio, a u 17 sati će se predstaviti plesna udruga MOT08.

Proslavi se pridružuje i Lions klub Poreč, koji će u subotu, 27. travnja, s početkom u 19 sati organizirati humanitarni koncert Opera gala u porečkom kazalištu, dok će u Zajednici Talijana koncert održati Sergio Preden Gato pod nazivom „El Gato e le Volpi in concerto“, i to u petak, 26. travnja s početkom u 19 sati.

Likovna udruga Poreč već je ranije ovoga mjeseca otvorila prigodnu izložbu u čast gradu, koja se i dalje možete pogledati u prostorima udruge u Galiji.

Velika tradicionalna proslava u povodu Praznika rada sprema se i 1. svibnja na Gradskom kupalištu, gdje će se već od jutra zaigrati turnir u briškuli i trešeti, a sve do večeri bit će i svirke i pjesme uz Magazin, Baredinesauruse i Alfa Time Band, te bogatu gastro ponudu i 1000 besplatnih porcija fažola za sve.

„Očekujemo velik broj domaćih i stranih posjetitelja te realizaciju oko 70.000 noćenja. Državljani Italije i Slovenije imaju ovog tjedna nacionalne praznike, zbog kojih ih očekujemo u velikom broju, uz goste iz Njemačke, Austrije te domaće goste. Svi hoteli, kampovi i apartmanska naselja bit će otvoreni“, najavio je Velenik.

U nedjelju, 28. travnja, s početkom u 10 sati održat će se tradicionalna prvomajska rekreativna biciklijada Parenzana u Baredinama. U organizaciji će i ovoga puta pomoći Biciklistički klub Poreč. Za sve sudionike Turistička zajednica grada Poreča će u Baredinama nakon biciklijade osigurati besplatan ručak te obilazak jame i muzeja traktora, uz pratnju stručnog vodiča. Za zabavni dio i dobro raspoloženje pobrinut će se band Baredinesaurusi. (IHR)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa